Duurzaam succes voor ChristenUnie

Dorpshuis Vierhouten 01
2018 02 - EVERT 10a
Door Evert Leusink op 29 januari 2018 om 11:35

Duurzaam succes voor ChristenUnie

De gemeente Nunspeet gaat de komende maanden nieuwe beheersplannen opstellen voor alle gebouwen. Daarin wordt met name gelet op duurzaamheid. Dorpshuis Horsterhoek wordt een voorbeeld voor het verduurzamen van monumenten. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van de ChristenUnie. Dit is goed nieuws voor het milieu en dus een belangrijk succes. De aanhouder wint.

Er waren twee series vragen nodig om het college zover te krijgen. Na het verbod om zonnepanelen te plaatsen op het dak van het monumentale dorpshuis in Vierhouten, trokken wij twee keer aan de bel. Het was ons er om te doen dat de gemeente serieus werk maakt van de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed.

De teleurstelling in Vierhouten over het verbod van de gemeente was groot. De Vereniging Dorpsgemeenschap en de Voetbalvereniging Vierhouten ’82 betalen elke maand een forse energierekening. Nu ziet de toekomst er een stuk rooskleuriger uit. De ChristenUnie maakt al jarenlang werk van duurzaamheid. Het is mooi dat andere partijen dat nu ook oppakken. Ik hoop dat het niet bij mooie woorden blijft. Dit voorbeeld maakt duidelijk dat onze inspanningen in de afgelopen jaren voor de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed niet voor niks zijn geweest.

Het college pakt de plannen voortvarend op en belooft de gemeenteraad periodiek te informeren over de uitkomsten. Het college heeft ook toegezegd de verduurzaming van het dorpshuis te gebruiken om eigenaren van andere monumenten te stimuleren ook te verduurzamen. 

Deel dit bericht

Labels: ,