Politie, werk mee aan Handle with Care!

2020-07-06 TEDDYBEER.jpg
FOTOBLOG - Jennifer Elskamp1
Door Jennifer Elskamp op 6 juli 2020 om 18:47

Politie, werk mee aan Handle with Care!

Op advies van de landelijke politie werkt de politie op de Noord-Veluwe niet mee aan Handle with Care. Dat vinden wij, evenals het college van burgmeester en wethouders, teleurstellend. Daarom trekken we aan de bel bij de fractie in de Tweede Kamer. Misschien kan de landelijke politie vanuit het kabinet aangespoord worden dit standpunt te herzien.

Handle with Care is een samenwerking tussen politie, scholen en leerplichtambtenaren. Binnen 24 uur na ernstig huiselijk geweld is er op school steun voor het getroffen kind: simpel, snel en in een vertrouwde omgeving. Dat is van grote waarde voor het kind.

Ondanks de bereidheid van de scholen en leerplichtambtenaren heeft de politie laten weten dat ze niet gaat meewerken. Dat is een gemiste kans. Wij vinden de opstelling van de politie zorgwekkend. Een kind in een situatie van huiselijk geweld heeft steun en begrip nodig vanuit de vertrouwde en veilige omgeving. Handle with Care maakt het mogelijk dat scholen nog voor half negen ’s morgens een bericht krijgen waarin de naam van het kind bekendgemaakt wordt. Het kind kan dan opgevangen worden en de steun krijgen die het nodig heeft.

Aan de inspanningen van het college heeft het niet gelegen. Daarom kloppen wij nu aan bij onze fractie in de Tweede Kamer: gebruik de instrumenten die jullie hebben. Misschien kan de landelijke politie ertoe gebracht worden haar standpunt te herzien en te besluiten dat Handle with Care opgenomen wordt in het takenpakket van de regiopolitie. Uit onderzoeken blijkt dat er met een minimale tijdsinvestering een groot verschil gemaakt kan worden voor deze kwetsbare kinderen.

Deel dit bericht

Labels: , , ,