Zorgestafette door Nunspeet met Mirjam Bikker

2021 CAMPAGNE TK - Mirjam Bikker.jpg
Blog door Webredactie CU Nunspeet
Door Webredactie Nunspeet op 6 maart 2021 om 14:55

Zorgestafette door Nunspeet met Mirjam Bikker

Mirjam Bikker, de nummer 3 van de ChristenUnie,  deed afgelopen vrijdag een zorgestafette door Nunspeet. Samen met de lokale fractie klopte ze aan bij woonzorglocaties. In de buitenlucht voerde ze gesprekken met cliënten en begeleiders. Raadslid Jennifer Elskamp: “Het was mooi om te zien dat Mirjam oprechte aandacht heeft voor cliënten en begeleiders en echt geïnteresseerd is in wat er in Nunspeet gebeurt. Ze heeft een enorme drive om op te komen voor kwetsbare mensen.”

Foto: Miriam Esther Photography

Mirjam Bikker is opgegroeid in Nunspeet en de hoogst genoteerde nieuwkomer op de kandidatenlijst van ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen. Er is een grote kans dat ze na de verkiezingen aan het werk gaat in de Tweede Kamer.  Mirjam: “Ik denk met veel plezier terug aan Nunspeet en heb enorm genoten van de estafette door het dorp. Na elke etappe werd ik begeleid door andere mensen. Ik heb goede gesprekken gevoerd. De cliënten waren heel open over hoe zwaar deze coronatijd voor hen is. Ze hebben me gevraagd aandacht voor hen te vragen in de Tweede Kamer. Dat ga ik zeker doen, want ik wil met de ChristenUnie aandacht geven aan wat echt telt.”

De wandeling begon op het station, waar Mirjam met de trein aankwam. De eerste etappe was bij Atelier De Kokon. Daar heeft Herriët Pleiter uitleg gegeven over de kunstwerken die daar gemaakt worden. Verderop in de Stationslaan stonden Emiel Verboom en Elly Bredeweg klaar om met Mirjam naar het gemeentehuis te wandelen. Zij hebben haar verteld over hun leven en ook wat tips meegegeven voor de politiek. Bij De Espalier ging Mirjam in gesprek met Janine Brand en Jan Kramer. Mirjam: “Ik heb afgesproken contact te houden met de mensen die ik heb ontmoet. Dat vind ik heel belangrijk. Zij kunnen input geven voor mijn werk en ik kan mijn best doen om waar zij tegen aan lopen in de Tweede Kamer onder de aandacht te brengen. En: inwoners van Nunspeet moeten echt eens langslopen bij Atelier de Kokon. Daar zijn prachtige kunstwerken en cadeaus te koop!”

Deel dit bericht

Labels: , ,