ChristenUnie wil recht doen en verbinding zoeken

IMG-20211117-WA0001 fractieleider.jpg
Blog door Webredactie CU Nunspeet
Door Webredactie Nunspeet op 18 november 2021 om 21:30

ChristenUnie wil recht doen en verbinding zoeken

De ChristenUnie Nunspeet gaat de komende jaren strijden voor recht en verbinding. En dat gaan ze doen met een hernieuwde samenstelling en nieuwe energie. Jennifer Elskamp: “We moeten echt  luisteren naar wat er speelt en wat er nodig is. De kern van het rechtdoen zit in het zien van en het luisteren naar onze inwoners.”

Met die woorden is de start van de campagne geven en de boodschap van de verkiezingen volgend jaar duidelijk neergezet door de nieuwe lijsttrekker Jennifer Elskamp. Zij is tijdens de algemene ledenvergadering verkozen om met een hernieuwd team het ChristenUnie geluid de komende jaren uit te dragen.

“Het is een grote verantwoordelijkheid, waar ik zorgvuldig mee om wil gaan”, aldus Jennifer Elskamp. “Ik heb er zin in, maar het is nogal wat om in deze politiek pittige tijd je nek uit te steken. We hebben gelukkig een sterk team. De roep om recht te doen, daar waar geen recht gedaan wordt en mensen echt te zien, te horen en tevoorschijn te luisteren is belangrijker dan de onrust in het politieke klimaat. Daarbij weten we ons gesterkt en gedragen door onze hemelse Vader. ”

Op de ledenvergadering is ook de rest van de lijst goedgekeurd door de leden. Een lijst waarin bewust is gekozen voor een mix tussen ervaring en verse krachten. Zo staan de huidige raadsleden Arie Harteveld (3e) en Kees Smit (4e) hoog op de lijst en wordt de top zes compleet gemaakt met Gerben Pluim (2e), Jeroen Marcus (5e) en Alice van der Steeg (6e). Als lijstduwers zijn onder andere Tiemen Westerduin, voormalig wethouder Gert van den Berg en de vorige fractieleidster Ingrid Slaa op de lijst.


Ook het verkiezingsprogramma is goedgekeurd op de vergadering. Jennifer Elskamp: “Ik vind het heel belangrijk dat mensen weten en beseffen dat we een partij van christenen zijn, maar voor iedereen!” We willen rechtdoen aan iedereen, wie je ook bent en wat je ook gelooft.” Dat is ook terug te zien in het verkiezingsprogramma, waar thema’s als een transparante en betrouwbare overheid, een toekomstbestendig Nunspeet en een samenleving waarin iedereen meetelt als speerpunten worden aangevoerd. “De ChristenUnie Nunspeet wil met u en voor u het verschil maken. Dit verkiezingsprogramma gaat niet in de eerste plaats over politieke onderwerpen. Het gaat over mensen, het gaat over u en jou.”

 
Wilt u meer weten over de standpunten van de ChristenUnie? Of heeft u vragen, wilt u meepraten of meedoen? Neem dan contact op met de fractie, fractie@nunspeet.christenunie.nl of download het verkiezingsprogramma op www.nunspeet.christenunie.nl

Deel dit bericht