Bibliotheek op school

7526792.jpg
FOTOBLOG - Jennifer Elskamp1
Door Jennifer Elskamp op 17 januari 2022 om 18:20

Bibliotheek op school

Al langere tijd waren we in gesprek met een aantal scholen en de bibliotheek over het programma 'Bibliotheek op school'. Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis.

Het doel is kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. En ze leren om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games. De Bibliotheek helpt op basisscholen en middelbare scholen om deze doelen te bereiken. Dat doen we met deskundige lees/mediaconsulenten, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving.

Wethouder Leen van der Maas gaat bekijken wie verantwoordelijk is voor de eventuele komst van het project ‘bibliotheek op school.’ Dit naar aanleiding van een vraag van Jennifer Elskamp.Nunspeet is de enige gemeente op de Noord-Veluwe die nog niet deelneemt aan het project. Het project laat onderwijs, bibliotheek en gemeenten de handen ineen slaan. Op deze manier is er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school en thuis. Jongeren moeten daardoor meer gaan lezen en beter en verstandiger omgaan met internet, sociale media en games.

Van der Maas wil onderzoeken of de start hiervan een taak is van de bibliotheek zelf, de school of de gemeente. Zodra de uitkomsten bekend zijn wil hij hier bij de betreffende commissie op terug komen.