Weegschaal

weegschaal.jpg
FOTOBLOG - Jennifer Elskamp1
Door Jennifer Elskamp op 13 april 2022 om 10:53

Weegschaal

De campagnetijd ligt alweer even achter ons. Het was een tijd van interessante gesprekken, onder de aandacht brengen van wat wij belangrijk vinden voor Nunspeet en vooral een tijd van mooie ontmoetingen. Soms had ik de indruk dat ik, of wij als partij op een weegschaal kwamen te liggen. Zijn we christelijk genoeg? Of zijn we misschien té christelijk?

Zomaar wat reacties die ik kreeg voorafgaand aan de verkiezingen:
“Ik vind je een mooi mens. Ik heb de debatten gezien en ik geloof wat je zegt. En je bent vrouw. Eigenlijk zou ik op je willen stemmen, maar je bent zo christelijk. Daar heb ik helemaal niks mee.”
Of: “Ik heb deze keer niet op de ChristenUnie gestemd, want die C hebben jullie landelijk aardig los gelaten door mee te regeren.”
Dat vind ik best ingewikkeld. Voor een groep ben ik té christelijk en voor een andere groep niet christelijk genoeg. Dat vind ik lastig en ook wel pijnlijk. Ja, ik ben christen. Ik leef vanuit dankbaarheid voor het offer dat Jezus bracht. In deze lijdenstijd herdenken we dat Hij zijn leven heeft gegeven voor de mensheid. Dat geloof ik en dat voorbeeld wil ik volgen. Ik wil mijn leven inzetten voor mijn medemens. In mijn gezin, op de school waar ik werk en in de gemeente Nunspeet voor inwoners en gasten.
Wat is dat toch dat we de neiging hebben om elkaar op de weegschaal te leggen, de maat te meten? Om elkaar te beoordelen? Hoe mooi is het dat we leven in een diverse samenleving, dat er verschillen zijn? Ja, ik gun jou het geloof dat ik heb gevonden, maar je bent voor mij niet meer of minder mens als je een andere drijfveer hebt van waaruit je leeft.

De komende vier jaar mogen we ons als ChristenUnie weer inzetten voor de samenleving. Dat gaan we met hart en ziel doen. We willen dat er recht gedaan wordt aan onze inwoners. We willen de stem zijn voor hen die het lastig vinden om zelf aan de bel te trekken. En dat doen we vanuit onze geloofsovertuiging, vanuit onze liefde voor God en mensen voor ALLE inwoners.

En die weegschaal? Die gebruik ik in letterlijke zin zo weinig mogelijk en in figuurlijke zin het liefst helemaal niet.