Berichten geschreven door Jennifer Elskamp

 1. foto raadsakkoord.JPG
  FOTOBLOG - Jennifer Elskamp1
  Door Jennifer Elskamp op 18 mei 2022

  Raadsakkoord

  Samen meer voor elkaar

  Met alle partijen zijn we in Nunspeet gekomen tot een raadsakkoord.
  Wij zijn blij met dit akkoord. Het sociale en groene geluid van de ChristenUnie is op veel plekken tot uiting gekomen.


  U kunt het volledige akkoord lezen onder deze link: https://www.nunspeet.nl/fileadmin/Nunspeet_documenten/Producten/Stukken_college_en_raad/Raadsakkoord-2022-Digitaal.pdf

  Lees verder
 2. weegschaal.jpg
  FOTOBLOG - Jennifer Elskamp1
  Door Jennifer Elskamp op 13 april 2022

  Weegschaal

  De campagnetijd ligt alweer even achter ons. Het was een tijd van interessante gesprekken, onder de aandacht brengen van wat wij belangrijk vinden voor Nunspeet en vooral een tijd van mooie ontmoetingen. Soms had ik de indruk dat ik, of wij als partij op een weegschaal kwamen te liggen. Zijn we christelijk genoeg? Of zijn we misschien té christelijk?

  Lees verder
 3. straathoekwerk Mirjam Bikker.jpg
  FOTOBLOG - Jennifer Elskamp1
  Door Jennifer Elskamp op 28 februari 2022

  Bezoek uit Den Haag bij Straathoekwerk

  Mirjam Bikker, tweede kamerlid voor de ChristenUnie, was afgelopen vrijdag op bezoek bij Straathoekwerk Nunspeet. Daar ging ze samen met lijsttrekker Jennifer Elskamp, wethouderskandidaat Paulien van Triest en kandidaat Paul Heikoop in gesprek met Fernand Dijkgraaf, Elianne Blok, Peter en Reinier. Mirjam: “Het was bijzonder om te horen hoeveel het sporten bij Straathoekwerk betekent voor Peter en Reinier. Ik heb veel gehoord waar Nunspeet trots op kan zijn, maar ook een aantal dingen die nog verbeterd kunnen worden. Wat in Den Haag moet gebeuren neem ik mee en ik heb er alle vertrouwen in dat het lokale team van de ChristenUnie de lokale punten op gaat pakken.”

   

  Lees verder
 4. Immanuelschool.JPG
  FOTOBLOG - Jennifer Elskamp1
  Door Jennifer Elskamp op 24 februari 2022

  Laat schoolkinderen zoveel mogelijk naar dezelfde locatie gaan

  De ChristenUnie is geschrokken van het nieuws dat de leerlingen van de Immanuelschool volgend schooljaar misschien gebruik zouden moeten gaan maken van drie schoolgebouwen. Raadslid Jennifer Elskamp: “We weten allemaal dat er de afgelopen jaren heel veel gevraagd is van kinderen op de basisschool, ouders en leerkrachten. Wat ons betreft is het onacceptabel dat we dit nu vragen van kinderen, ouders en leerkrachten.”

  Lees verder
 5. Lokaal te besteden tegoed dorp1.jpg
  FOTOBLOG - Jennifer Elskamp1
  Door Jennifer Elskamp op 24 februari 2022

  Gemeente, steun ondernemers met lokale tegoedbon!

  De ChristenUnie Nunspeet wil dat het college haast maakt met gesprekken met de ondernemersvereniging over een lokaal te besteden tegoedbon. Raadslid Jennifer Elskamp: “We weten allemaal hoe zwaar veel van onze ondernemers het de laatste jaren hebben gehad. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat de online verkoop veel terrein gewonnen heeft de laatste jaren en dat de fysieke verkoop nog niet terug is op het niveau van voor de coronamaatregelen. Lokale ondernemers zijn onmisbaar voor onze samenleving. Denk alleen maar aan de aantrekkelijkheid van het centrum en de sponsoring van onder andere lokale sportclubs, verenigingen, kerken en goede doelen.”

  Lees verder
 6. Tennismatch Alice.jpg
  FOTOBLOG - Jennifer Elskamp1
  Door Jennifer Elskamp op 3 februari 2022

  Politiek op de tennisbaan

  Nunspeet is een gemeente waar graag wordt gesport. Maar wat is eigenlijk de rol van de gemeenteraad als het om sport gaat? En hoe kijken ChristenUnie en de SGP naar sport? Met de gemeenteraadsverkiezingen om de hoek, is het hoog tijd om elkaar daar eens over aan de tand te voelen. Alice van de Steeg (ChristenUnie) en Johan van den Hoorn (SGP) namen het in een vriendschappelijke match tegen elkaar op.
  Lees verder
 7. 7526792.jpg
  FOTOBLOG - Jennifer Elskamp1
  Door Jennifer Elskamp op 17 januari 2022

  Bibliotheek op school

  Al langere tijd waren we in gesprek met een aantal scholen en de bibliotheek over het programma 'Bibliotheek op school'. Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis.

  Lees verder
 8. resultaten.jpg
  FOTOBLOG - Jennifer Elskamp1
  Door Jennifer Elskamp op 11 januari 2022

  Hier zijn we trots op

  We hebben weer een mooi verkiezingsprogramma geschreven.
  Daar zijn we trots op. Daar gaan we ons voor inzetten.
  In elke raadsperiode komen er ook signalen uit de samenleving waarmee we aan het werk gaan. De afgelopen periode hebben we door goed te luisteren en hard te werken mooie resultaten kunnen behalen.
  Lees verder
 9. Jongerenonderzoek.jpg
  FOTOBLOG - Jennifer Elskamp1
  Door Jennifer Elskamp op 25 november 2021

  Luister naar onze jongeren!

  De ChristenUnie wil dat de gemeente Nunspeet goed luistert naar jongeren en hen meer betrekt bij besluitvorming over zaken die direct invloed op hen hebben. Raadslid Jennifer Elskamp: “Het is belangrijk dat we niet over jongeren praten zonder dat we met hen gepraat hebben. Zij hebben een belangrijke stem en vaak heel creatieve ideeën.”

  Lees verder
 10. true colors.jpg
  FOTOBLOG - Jennifer Elskamp1
  Door Jennifer Elskamp op 30 september 2021

  True colors

  Micha 6:8 is voor ons als fractie van de ChristenUnie een belangrijke basis. Dat hebben we in ons verkiezingsprogramma uitgesproken. Daar staat:  Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.

  Onze zoektocht in de keuzes die we maken begint dus met de vraag:
  hoe doen we recht?

  Lees verder