Berichten geschreven door Kees Smit

 1. _44A7900.jpg
  FOTOBLOG - Kees Smit
  Door Kees Smit op 18 mei 2022

  Jennifer Elskamp nieuwe wethouderskandidaat voor de ChristenUnie

  De nieuwe wethouderskandidaat voor de ChristenUnie is bekend. De Nunspeetse Jennifer Elskamp is vooruitgeschoven om in het nieuw te vormen college de wethouder namens de ChristenUnie te worden. Dick van Hoek, voorzitter van het bestuur: “We hebben er alle vertrouwen in dat Jennifer een goed wethouder zal zijn voor Nunspeet.”

  Lees verder
 2. Thea en Kees.jpeg
  FOTOBLOG - Kees Smit
  Door Kees Smit op 2 april 2022

  Hondenuitlaatrennen in Elspeet

  Elspeet kent veel hondenbezitters, waaronder ook Thea Fritz. Het viel haar op dat er in Elspeet  nog geen hondenuitlaatrennen zijn. Even lekker loslopen en ravotten met andere ‘trouwe 4 voeters’ zit er dus helaas (nog) niet in. Voor Thea een reden om hier serieus werk van te maken. Ze startte een handtekeningenactie en binnen enkele dagen had zij ruim 180 Elspeters achter haar idee staan.

  Lees verder
 3. Lelystad airport.jpg
  FOTOBLOG - Kees Smit
  Door Kees Smit op 7 februari 2022

  ChristenUnie Nunspeet niet overtuigd van de voordelen van Lelystad Airport

  De ChristenUnie in Nunspeet is hoogst verbaasd over de uitlatingen van de Harderwijkse burgemeester Harm-Jan van Schaik over Lelystad Airport. In een interview met ‘De Stentor’ zei burgemeester Van Schaik vorige week dat Harderwijk, Nunspeet, Ermelo, Putten en Zeewolde de komst van een vakantieluchthaven zien als een kans. De gemeenten trekken volgens hem samen op met als doel ‘in te spelen op de economische spin-off van Lelystad Airport’.

  Lees verder
 4. Taart Kulturhus.jpg
  FOTOBLOG - Kees Smit
  Door Kees Smit op 29 oktober 2021

  ChristenUnie feliciteert Elspeet!

  De ChristenUnie Nunspeet feliciteert alle Elspeters met het behoud van het Kulturhus als plaats van verbinding. In de gemeenteraad is besloten tot de aankoop van het Kulturhus en is ingestemd met de exploitatie door Stichting Dorpshuis Elspeet (SDE). Wat de ChristenUnie betreft een belangrijke mijlpaal en het resultaat van een langdurig proces.

  Lees verder
 5. Kerkendriest.jpg
  FOTOBLOG - Kees Smit
  Door Kees Smit op 21 oktober 2021

  ChristenUnie vraagt aandacht voor parkeerplaats Kerkendriest

  De ChristenUnie Nunspeet vindt de staat van de parkeerplaats aan de Kerkendriest zorgelijk. Er zitten grote kuilen in het onverharde deel van de parkeerplaats die vol water staan na een flinke regenbui. Gemeenteraadslid Kees Smit: “Nunspeet is een gastvrije gemeente. Deze parkeerplaats is zeker geen visitekaartje van onze gastvrijheid.”

   

  Lees verder
 6. Kees en lantaarnpaal.jpg
  FOTOBLOG - Kees Smit
  Door Kees Smit op 13 oktober 2021

  Ladende lantaarnpalen

  De ChristenUnie Nunspeet wil dat in nieuwbouwwijken innovatieve lantaarnpalen komen die tevens gebruikt kunnen worden als laadpalen. Raadslid Kees Smit heeft hierover vragen gesteld aan het college.

  Lees verder
 7. 2018 03 KEES HOOFDKOLOM 1
  FOTOBLOG - Kees Smit
  Door Kees Smit op 8 april 2019

  Gemeente, wie zijn de naamgevers van onze straten?

  Wie weet nog dat Arthur Briët een belangrijke kunstenaar was? Er is in Nunspeet een wijk met straatnamen van kunstenaars. Een deel van deze kunstenaars heeft in Nunspeet gewoond en gewerkt. Dat weet lang niet iedereen. Ik ontdekte dat tijdens de opening van de prachtige tentoonstelling ‘Arthur Briët, Rembrandt van de Veluwe’. Mensen weten dus ook niet meer waar onze straatnamen naar verwijzen.

  Lees verder
 8. 2018 03 KEES - Persfoto Kulturhus
  FOTOBLOG - Kees Smit
  Door Kees Smit op 15 februari 2018

  Gemeente, garandeer dorpshuis

  De nieuwbouwplannen voor de Da Costaschool bieden kansen voor een combinatie met een ‘nieuw’ dorpshuis voor Elspeet. Dat vindt de ChristenUnie. Een dorpshuis met een grote zaal voor culturele evenementen en ruimte voor maatschappelijke voorzieningen is onmisbaar voor Elspeet. In vragen aan het college van burgemeester en wethouders vragen we om snel een einde te maken aan de onzekerheid over de toekomst van het Kulturhus.

  Lees verder
 9. 2018 03 KEES HOOFDKOLOM 1
  FOTOBLOG - Kees Smit
  Door Kees Smit op 8 februari 2018

  Provincie, geef ons meer woningen!

  De ChristenUnie doet een dringend beroep op Gelderland: ‘Provincie, geef ons meer woningen.’ Het aantal woningen dat de gemeente Nunspeet mag bouwen is te klein om aan de vraag te voldoen. Daardoor vertrekken jongeren en ouderen noodgedwongen naar buurgemeenten. Het doel van het provinciale woonprogramma is het oplossen van knelpunten op de woningmarkt, maar de actuele vraag is groter dan het aanbod. Er zijn in de gemeente Nunspeet 250 extra woningen nodig om aan de vraag te kunnen voldoen.

  Lees verder

  Labels: ,