Berichten geschreven door Webredactie Nunspeet

 1. FRANS VAN DEN BERG - Hoofdkolom.JPG
  Blog door Webredactie CU Nunspeet
  Door Webredactie Nunspeet op 14 maart 2022

  Frans van den Berg: "De ChristenUnie zoekt naar verbinding"

  Frans van den Berg is alleen thuis. “Mijn vrouw is even de deur uit.” Hij doet z’n uiterste best om een goed gastheer te zijn. Daarvoor loopt hij een paar keer op en neer naar de keuken. En dan gaat hij zitten. In z’n praatstoel. “Vijf jaar geleden ben ik met pensioen gegaan. Ik heb 31 jaar gewerkt bij Scania. Daarvoor reisde ik ook regelmatig naar het buitenland.”  Frans is van origine geen Nunspeter. “We zijn als gezin in 1986 in Nunspeet komen wonen, omdat ik in Zwolle ging werken. Langzaamaan ben ik me steeds meer Nunspeter gaan voelen. Dat is nu wel het geval.”

  Lees verder
 2. 2022-03-07 PERSBERICHT - Natuur.jpg
  Blog door Webredactie CU Nunspeet
  Door Webredactie Nunspeet op 7 maart 2022

  Samen leven met de natuur

  Betrek de inwoners van de gemeente Nunspeet bij het natuurbeheer. En zorg dat de natuur zoveel als mogelijk toegankelijk blijft voor onze inwoners. Dat willen de Gelderse Statenfractie en de Nunspeetse fractie van de ChristenUnie. De twee fracties organiseerden vorige week een thema-avond in het Bezoekerscentrum Nunspeet. Centraal stonden het natuurbeleid, de toekomst van de landbouw en de discussie over de wolf. 

  Lees verder
 3. JEANET SMIT 2aa.JPG
  Blog door Webredactie CU Nunspeet
  Door Webredactie Nunspeet op 5 maart 2022

  Jeanet Smit: "De ChristenUnie is van de menselijke maat"

  Schuin tegenover het museum in Elspeet staat het huis van Jeanet en Kees. Ik loop achterom. Een klein keffertje staat achter de glazen deur te springen. Jeanet doet de deur open. “Het klinkt gevaarlijker dan het is…,” zegt ze bijna verontschuldigend. “Kom binnen!” Ik stap naar binnen. Buiten is het fris. De deur gaat weer snel dicht. En het keffertje houdt de kaken op elkaar. Dat geeft ons de kans om te praten over gewichtige zaken.

  Lees verder
 4. 2022-03-02 PERSBERICHT - Kringlooplandbouw.jpg
  Blog door Webredactie CU Nunspeet
  Door Webredactie Nunspeet op 2 maart 2022

  ChristenUnie steunt kanjers van kringlooplandbouw

  De ChristenUnie steunt bedrijven die kiezen voor kringlooplandbouw. Dat bleek afgelopen zaterdag tijdens een fietstocht langs boerenbedrijven in de omgeving van Hulshorst en Nunspeet. Kandidaat-raadslid Alice van der Steeg: "De ChristenUnie vindt kringlooplandbouw belangrijk voor onze samenleving en ons landschap. Het is duurzaam! Agrariërs spelen daarin een belangrijke rol. En voor consumenten is het belangrijk om te weten waar het eten vandaan komt. Eten van dichtbij is vertrouwd. En lekker. Met deze fietstocht willen wij als ChristenUnie het belang van de agrarische bedrijven onder de aandacht brengen."

  Lees verder
 5. MATTHIJS - Hoofdkolom.JPG
  Blog door Webredactie CU Nunspeet
  Door Webredactie Nunspeet op 26 februari 2022

  Matthijs Varwijk: "Gebed is cruciaal voor de ChristenUnie"

  Tegelijk met Matthijs Varwijk kom ik aan bij het imposante pand van AWL in Harderwijk. “Goeie timing,” zegt Matthijs. Hij gaat me voor naar de receptie. “Kijk, een mooi bezoekerspasje.”  Met het pasje op m’n jas, stappen we de grote fabriekshal binnen. Ik kijk m’n ogen uit. Het is hier verbluffend netjes. In de hoek van de hal staan een paar hoge tafels. Daar drinken we een kop koffie en raken we aan de praat over het geheime wapen van de ChristenUnie. Tussen de slimme robots die de hele wereld over gaan.

  Lees verder
 6. ANJA MULDER - Hoofdkolom.JPG
  Blog door Webredactie CU Nunspeet
  Door Webredactie Nunspeet op 23 februari 2022

  Anja Mulder: "De ChristenUnie staat voor gelijke kansen"

  Ergens in de Vlaanderenlaan in Nunspeet staat het huis van Anja en Eric. Het is op zaterdagmorgen stil in huis. De kinderen lopen rond op het voetbalveld. Er is nog even tijd voor een kop koffie. Eric heeft er net een rondje langs de Zandenplas opzitten. “Nog een half uur, toch?” Anja knikt. “Dan gaan wij ook naar het voetbalveld.” Maar eerst praten we aan de grote keukentafel over de manier waarop Anja naar mensen en de politiek kijkt.

  Lees verder
 7. 2022-02-19 FIETSEN 2.JPG
  Blog door Webredactie CU Nunspeet
  Door Webredactie Nunspeet op 19 februari 2022

  Een fietsende campagne is fris en vriendelijk

  De ChristenUnie voert campagne op de fiets. Geen plank gas in een blinkende bolide, maar lekker doortrappen. Weer of geen weer. Echt iets voor bikkels, maar prima te doen in de gemeente Nunspeet. Er zijn mooie fietspaden en de afstanden zijn kort. Fietsen is gezond en vriendelijk voor de omgeving. De hemelsblauwe fietsen zijn beschikbaar gesteld door Geniet van Fietsen in Nunspeet. Jennifer Elskamp is er blij mee: “Een fietsende campagne past helemaal bij ons imago: fris en sportief en met hart voor de schepping. Niet alleen op papier, maar ook in de praktijk.”

  Lees verder
 8. EVERT VAN T SLOT - Hoofdkolom.JPG
  Blog door Webredactie CU Nunspeet
  Door Webredactie Nunspeet op 18 februari 2022

  Evert van 't Slot: "De ChristenUnie oordeelt niet en slaat bruggen"

  Evert van ’t Slot heeft de handen vol.  Als ik voor de deur sta, zit hij waarschijnlijk ergens boven achter een bureau. Gezina roept hem naar beneden. “Ik ben met pensioen, maar zit niet stil.” Evert is vooral druk met het tellen van z’n zegeningen. “We hebben 4 kinderen en 12 kleinkinderen." Naast z’n taken als pater familias  is hij voorzitter van de PCOB Nunspeet. “Dat is een grote club met bijna 900 leden.”

  Lees verder
 9. CORINE ZOET - Hoofdkolom 3.JPG
  Blog door Webredactie CU Nunspeet
  Door Webredactie Nunspeet op 15 februari 2022

  Corine Zoet: "De ChristenUnie is voor mij een logische keuze"

  Corine Zoet is geboren en getogen in Hulshorst. Daarom is ze maar wat blij met het plekje aan de Harderwijkerweg waar ze samen met Tijmen woont. “Kom binnen,” zegt ze. En de deur zwaait open. Buiten is het koud, maar binnen is het lekker warm. Het vuurtje in de kachel brandt. “We zijn nu bijna 8 jaar getrouwd en wonen hier met veel plezier.”

  Lees verder
 10. 2022-02-12 PERSBERICHT - Fietstocht Alice.jpg
  Blog door Webredactie CU Nunspeet
  Door Webredactie Nunspeet op 14 februari 2022

  Fiets mee langs onze agrariërs

  Zaterdagmiddag 26 februari a.s. organiseert de ChristenUnie een fietstocht langs agrariërs in de gemeente Nunspeet , die lokaal geproduceerde producten verkopen. De betrokken agrariërs krijgen de kans om hun producten toe te lichten. Dat is voor deelnemers een mooie gelegenheid om kennis te maken met producten die dicht bij huis gemaakt worden. Duurzaam en vertrouwd!

  Lees verder