Gemeente, garandeer dorpshuis

2018 03 KEES - Persfoto Kulturhus
FOTOBLOG - Kees Smit
Door Kees Smit op 15 februari 2018 om 13:34

Gemeente, garandeer dorpshuis

De nieuwbouwplannen voor de Da Costaschool bieden kansen voor een combinatie met een ‘nieuw’ dorpshuis voor Elspeet. Dat vindt de ChristenUnie. Een dorpshuis met een grote zaal voor culturele evenementen en ruimte voor maatschappelijke voorzieningen is onmisbaar voor Elspeet. In vragen aan het college van burgemeester en wethouders vragen we om snel een einde te maken aan de onzekerheid over de toekomst van het Kulturhus.

Het gonst in Elspeet van de geruchten. Er is onzekerheid over de toekomst van het dorpshuis, omdat er gesprekken worden gevoerd met potentiële huurders of kopers van het Kulturhus. Bertus en ik worden daar vaak op aangesproken. Er moet iets veranderen. Het exploitatietekort is onhoudbaar. Tegelijk staat de leefbaarheid van Elspeet op het spel. Hebben we straks nog een dorpshuis waar het hele dorp terecht kan?

Wij sporen het college aan om snel met een structurele oplossing te komen. Uitgangspunt is dat een dorpshuis in Elspeet belangrijk is voor het maatschappelijk leven in het dorp. Het is een belangrijke voorziening die ook voor de lange termijn behouden moet blijven. De gesprekken met een nieuwe huurder of koper van het Kulturhus kunnen een oplossing bieden voor het nijpende exploitatietekort, maar de vraag is dan of ook de dorpshuisfunctie met een grote zaal voor allerlei maatschappelijke activiteiten behouden blijft.

Op dat punt verlangen we duidelijkheid van het college. Als ChristenUnie zien wij kansen voor een voortzetting van de dorpshuisfunctie in combinatie met de nieuwbouw van de De Costaschool en wij willen weten of het college dat ook zo ziet. De leefbaarheid in onze kern staat voorop. Een oplossing op maat is ons veel waard. Het is nu de hoogste tijd om snel duidelijkheid te scheppen en een eind te maken aan de onrust. Gemeente, garandeer voor de langere termijn dat Elspeet een dorpshuis heeft.

Labels: , ,