Kinderen!

2019 BIKKER 1b.JPG
Blog door Webredactie CU Nunspeet
Door Webredactie Nunspeet op 5 maart 2019 om 11:27

Kinderen!

Mirjam Bikker woonde jarenlang in Nunspeet. Hier ging ze naar de basisschool en in Elburg naar de middelbare school. In clubs en verenigingen deed ze volop mee. Nu woont ze in Gouda en is ze lijsttrekker van de ChristenUnie voor de Eerste Kamer. Met veel plezier schreef ze een column voor Nunspeet Huis aan Huis.

Op het Haagse Binnenhof, in de vergaderzaal van de Eerste Kamer, is het plafond fraai beschilderd. Helemaal in de top zijn kinderen geschilderd. Zij kijken elke vergadering naar beneden. Of de senatoren kiezen voor de toekomst van Nederland, of ze kiezen voor de kinderen. Een hoopvol aanmoedigend beeld vind ik dat.

Die kinderen doen me natuurlijk ook een beetje denken aan de tijd dat ik het zelf was. Een belangrijk deel van die tijd woonde ik in Nunspeet. Heerlijk buiten spelen op straat en in het bos, een enkele winter schaatsen op de Randmeren. Ik weet niet of de huidige Nunspeetse kinderen dat ook nog eens gaan meemaken, maar dat gun ik ze wel! Prachtig!

Hoopvolle politiek
Op 20 maart zijn er verkiezingen. Dan staat er wel wat op het spel. Voor de provincie en daarmee ook voor de Eerste Kamer. Wat is goed voor onze kinderen? Wat is goed voor ons dorp, voor onze provincie, voor ons land? Ik kies voor politiek die hoop biedt, die het hoofd niet in het zand steekt als we steeds meer te maken hebben met klimaatextremen van droogte en warmte. Juist nu komt het er op aan dat we werk maken van dat oude begrip rentmeesterschap: ‘leven van de rente van deze aarde, van de schepping’. Dat vraagt om heldere keuzes, betaalbaar voor gewone mensen, maar ook scherp naar grote vervuilers. Ik kies voor politiek die hoop biedt, aan kwetsbare mensen in moeiten of schulden. Waar mensenlevens van pasgeboren tot in de hoge ouderdom waardevol zijn. Daarom ben ik heel graag lijsttrekker voor de ChristenUnie in de Eerste Kamer.

U geeft op 20 maart de richting aan. Blijf dus niet thuis, maak gebruik van uw kans om uw stem dubbel waardevol te maken! Wat zullen de kinderen die vanaf dat plafond in de Eerste Kamer neerkijken na 20 maart zien? Doe mee, kies voor hoopvolle politiek!

Deel dit bericht

Labels: , ,