Afscheid van Ingrid Slaa

2018 03 INGRID - Hoofdkolom fietsplan 1
FOTOBLOG - Ingrid Slaa
Door Ingrid Slaa op 8 april 2020 om 16:08

Afscheid van Ingrid Slaa

In een tijd waarin het voor veel mensen onmogelijk is om op een goede manier afscheid te nemen rond het overlijden van een dierbare, voelt het vreemd om nu aandacht te geven aan mijn afscheid van de raad. Toch ben ik dankbaar dat het op deze manier kan.

In een historische vergadering met een handjevol raadsleden op minmaal 1,5 meter afstand van elkaar las burgemeester Breunis van de Weerd de afscheidswoorden van 'onze' Ingrid Slaa voor. Ingrid moest vanwege haar gezondheid een stap terug doen en ze richt zich nu helemaal op haar herstel: 

Heftig vond ik het om eind november in een keer alles uit mijn handen te moeten laten vallen. Het heeft mij dan ook lang gekost om dat te accepteren en vooruit te gaan kijken. Gelukkig merk ik dat ik nu zover ben dat ik weer kleine stapjes zet op de weg naar herstel. Ik heb de afgelopen maanden enorm veel kaarten, bloemen, appjes en mailtjes gekregen. Dat heeft me geraakt en goed gedaan. Echt ontzettend bedankt daarvoor.

Ik kijk met plezier terug op 6 jaar raadslidmaatschap. Een periode waarin ik veel heb geleerd en geprobeerd heb echt van betekenis te zijn. De hoogtepunten waren voor mij de contacten met onze inwoners en organisaties. En het meenemen van hun verhalen in de beslissingen die wij moesten nemen. Als we als verschillende partijen goed met elkaar konden samenwerken in het zoeken naar het goede voor ons prachtige dorp, dan werd ik blij. De verschillen tussen ons uitvergroten heeft mij nooit goed gelegen. Het liefst gaf ik mijn tijd en energie aan sociale onderwerpen, omdat die het meest mijn hart hebben.

Echt iets kunnen betekenen in het soms moeilijke leven van mensen, dat is waarom ik ooit de politiek ben in gegaan. Toch bleek ik ook te kunnen genieten van de meer abstracte onderwerpen waar je als fractievoorzitter in de commissie AB mee te maken hebt. Het meer met een helicopterview bezig zijn met politieke onderwerpen. En ook het voorzitten van een commissievergadering bleek ik onverwacht erg leuk te vinden.

Ik had deze periode graag afgemaakt, maar het is anders gelopen. Raadsleden, collegeleden, griffie en ambtenaren: enorm bedankt voor de samenwerking in de afgelopen jaren. Ik heb genoten van onze contacten. Bestuur, wethouder en fractie van de CU: dank voor het vertrouwen en de mooie tijd die we samen mochten hebben. Jennifer: heel veel plezier, wijsheid en zegen op je werk in de raad. Ik wens iedereen Gods zegen toe op dit mooie werk en zeker in deze spannende en verwarrende tijd.

Labels: