Berichten geschreven door Ingrid Slaa

 1. 2018 03 INGRID - Hoofdkolom fietsplan 1
  FOTOBLOG - Ingrid Slaa
  Door Ingrid Slaa op 8 april 2020

  Afscheid van Ingrid Slaa

  In een tijd waarin het voor veel mensen onmogelijk is om op een goede manier afscheid te nemen rond het overlijden van een dierbare, voelt het vreemd om nu aandacht te geven aan mijn afscheid van de raad. Toch ben ik dankbaar dat het op deze manier kan.

  Lees verder

  Labels:

 2. 2018 TOPBANNER - VP
  FOTOBLOG - Ingrid Slaa
  Door Ingrid Slaa op 9 oktober 2019

  Onze ouderen zijn belangrijk!

  In de Nunspeetse politiek werken we constructief samen. We zoeken met elkaar het goede voor onze inwoners. Het gaat om het goede leven. Wat dat is? Wij vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat mensen regie hebben over hun leven. Ouderen en jongeren. Daarom vinden wij dat de gemeente nu maar eens werk moet maken van de startnotitie 'Waardig ouder worden'. Dat heb ik onderstreept in onze Algemene Beschouwingen.

  Lees verder
 3. 2019-04-15 WEBLOG - Buslijnen 2.JPG
  FOTOBLOG - Ingrid Slaa
  Door Ingrid Slaa op 8 mei 2019

  Nunspeet knokt voor busverbinding Elspeet en Vierhouten

  Burgemeester en wethouders van Nunspeet hebben ons beloofd zich in te zetten voor het behoud van de busverbindingen naar Elspeet en Vierhouten. Daar had ik op 15 april schriftelijke vragen over gesteld. Het college vindt het belangrijk dat onze kernen ook ’s avonds en in het weekend goed bereikbaar zijn. Daar hadden we ook wel op gerekend. Het is belangrijk dat we het openbaar vervoer in de benen houden. Als ChristenUnie zullen we de vinger aan de pols houden.

  Lees verder
 4. 2019-04-15 WEBLOG - Buslijnen 1.JPG
  FOTOBLOG - Ingrid Slaa
  Door Ingrid Slaa op 15 april 2019

  ChristenUnie wil buslijnen houden

  De ChristenUnie wil dat de gemeente Nunspeet zich sterk maakt voor het behoud van de buslijnen 104 en 112 naar Elspeet en Vierhouten. Daarom heb ik vandaag schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld. Als er ’s avonds en in het weekend geen bussen meer rijden, zijn de dorpen met het openbaar vervoer onbereikbaar. Dat is slecht nieuws voor mensen die daar afhankelijk van zijn en niet goed voor de leefbaarheid.

  Lees verder
 5. 2019 JOY ELSPEET.jpg
  FOTOBLOG - Ingrid Slaa
  Door Ingrid Slaa op 10 april 2019

  Joy in de sporthal!

  Sporthal Op de Heide in Elspeet mag in 2019 tijdelijk worden gebruikt voor de zondagse samenkomsten van Joy Elspeet. ‘Daar zijn we als ChristenUnie erg blij mee,’ zegt Ingrid Slaa. ‘Het aantal bezoekers van Joy is zo groot dat er op andere plaatsen geen ruimte meer was.’ Er is achter de schermen intensief nagedacht over een goede oplossing. De ChristenUnie heeft er onder andere schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B & W.

  Lees verder

  Labels: , ,

 6. Kulturhus Elspeet
  FOTOBLOG - Ingrid Slaa
  Door Ingrid Slaa op 6 februari 2019

  CU vraagt college te bemiddelen bij het Kulturhus als locatie bijeenkomsten JOY-Elspeet

  Vanaf januari dit jaar organiseert Stichting JOY-Elspeet een keer per maand een interkerkelijke bijeenkomst. Tijdens de voorbereidingen leek het erop dat deze bijeenkomsten in het Kulturhus konden worden gehouden.

  Lees verder
 7. Telescoop
  FOTOBLOG - Ingrid Slaa
  Door Ingrid Slaa op 3 januari 2019

  Terugblikken… en vooruitkijken

  Het is iets wat veel mensen aan het eind van het jaar doen: terugblikken. Hoe was het jaar? Wat is er allemaal gebeurd afgelopen jaar? En als ik die dingen dan op een rij zet, slaat de balans dan positief of negatief door?

  Lees verder
 8. Herfst.jpg
  FOTOBLOG - Ingrid Slaa
  Door Ingrid Slaa op 30 oktober 2018

  Herfst

  Herfst, herfst wat heb je te koop? Honderdduizend bladeren op een hoop. Zakken vol met wind, ja mijn kind. ‘k Weet niet of jij dat aardig vindt. 

  Wie kent dit kinderliedje niet?

  Lees verder
 9. 2018 01 INGRID - Bakfiets
  FOTOBLOG - Ingrid Slaa
  Door Ingrid Slaa op 19 oktober 2018

  Nieuwe begroting, vertrouwde ambities

  De eerste begroting voor de komende 4 jaar ligt op tafel. Ik ben blij verrast. Bijna alle punten uit het coalitieakkoord komen terug in de begroting. Nunspeet is een gezonde gemeente. Er is geld voor een nieuwe stationsomgeving, een nieuwe sporthal, een nieuw zwembad en voor nieuwe scholen. Prachtig. Maar economische voorspoed is geen doel op zichzelf. De ChristenUnie wil de ruimte die er is gebruiken om te investeren in een gezonde samenleving.

  Lees verder
 10. 2018 01 INGRID - Sociaal
  FOTOBLOG - Ingrid Slaa
  Door Ingrid Slaa op 20 maart 2018

  Sociale thema's moeten op politieke agenda

  De ChristenUnie vindt dat de sociale thema’s tijdens de coalitiebesprekingen aan de orde moeten komen, welke partijen er ook aan tafel zitten. Tijdens de Luistertour door de gemeente Nunspeet bleek dat de inwoners sociale thema’s erg belangrijk vinden. Vreemd genoeg kwamen ze tijdens de debatten echter nauwelijks aan de orde. Tijdens onze gesprekken bij de bakfiets bleek dat onze inwoners de ontlasting van mantelzorgers en de aanpak van stille armoede heel belangrijk vinden. Dit zijn thema’s waar een nieuwe coalitie niet omheen kan.

  Lees verder