Berichten over Zorg

 1. 2021 CAMPAGNE TK - Mirjam Bikker.jpg
  Blog door Webredactie CU Nunspeet
  Door Webredactie Nunspeet op 6 maart 2021

  Zorgestafette door Nunspeet met Mirjam Bikker

  Mirjam Bikker, de nummer 3 van de ChristenUnie,  deed afgelopen vrijdag een zorgestafette door Nunspeet. Samen met de lokale fractie klopte ze aan bij woonzorglocaties. In de buitenlucht voerde ze gesprekken met cliënten en begeleiders. Raadslid Jennifer Elskamp: “Het was mooi om te zien dat Mirjam oprechte aandacht heeft voor cliënten en begeleiders en echt geïnteresseerd is in wat er in Nunspeet gebeurt. Ze heeft een enorme drive om op te komen voor kwetsbare mensen.”

  Foto: Miriam Esther Photography

  Lees verder
 2. 2018 01 INGRID - Sociaal
  FOTOBLOG - Ingrid Slaa
  Door Ingrid Slaa op 20 maart 2018

  Sociale thema's moeten op politieke agenda

  De ChristenUnie vindt dat de sociale thema’s tijdens de coalitiebesprekingen aan de orde moeten komen, welke partijen er ook aan tafel zitten. Tijdens de Luistertour door de gemeente Nunspeet bleek dat de inwoners sociale thema’s erg belangrijk vinden. Vreemd genoeg kwamen ze tijdens de debatten echter nauwelijks aan de orde. Tijdens onze gesprekken bij de bakfiets bleek dat onze inwoners de ontlasting van mantelzorgers en de aanpak van stille armoede heel belangrijk vinden. Dit zijn thema’s waar een nieuwe coalitie niet omheen kan.

  Lees verder
 3. 2018 02 HOOFDKOLOM - Sleutelkluisjes
  Blog door Webredactie CU Nunspeet
  Door Webredactie Nunspeet op 28 februari 2018

  Alleen zorgverleners kunnen binnenkomen

  Ongewenst bezoek wordt buiten de deur gehouden, maar zorgverleners kunnen binnenkort veilig het huis binnenkomen van mensen die zorg nodig hebben. Dat blijkt uit een concreet uitvoeringsplan van het college van burgemeester en wethouders. CDA en ChristenUnie zijn daar blij mee. Het plan van het college is de concrete uitwerking van het voorstel dat Koos Meijer en Evert Leusink in maart 2017 hebben ingediend. Mensen die afhankelijk zijn van zorg aan huis hebben hier met smart op gewacht.

  Lees verder

  Labels: ,

 4. 2018 04 JENNIFER - Hoofdkolom 1
  FOTOBLOG - Jennifer Elskamp1
  Door Jennifer Elskamp op 26 januari 2018

  Voorkom overbelasting mantelzorgers met respijthuis

  De ChristenUnie pleit voor de komst van een respijthuis. Het aantal mantelzorgers dat een hoge belasting ervaart neemt toe. Het is heel belangrijk dat zij regelmatig een adempauze kunnen nemen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mantelzorgers overbelast raken. In een respijthuis of respijtpension worden de mensen die zij verzorgen een poosje liefdevol opgevangen, zodat zij zelf even op adem kunnen komen.

  Lees verder