Berichten over Leefbaarheid

 1. 2018 03 KEES - Persfoto Da Costa
  Blog door Webredactie CU Nunspeet
  Door Webredactie Nunspeet op 9 maart 2018

  CDA en SGP omarmen plan ChristenUnie

  De ChristenUnie is erg blij met de aankondiging van de nieuwbouw voor de Da Costaschool. Kees Smit: ‘Het college van burgemeester en wethouders geeft aan dat er op de huidige locatie een nieuwe school komt. Dat is goed nieuws.’ CDA en SGP omarmen bovendien het idee van de ChristenUnie om dat te combineren met de sociale functie van een dorpshuis. ‘Dat is precies waar wij in februari op aangestuurd hebben.’ De renovatie van de oude gymzaal bij de Da Costaschool lijkt een multifunctionele zaal op te leveren.

  Lees verder
 2. 2018 08 ARIE - Hoofdkolom school
  FOTOBLOG - Arie Harteveld1
  Door Arie Harteveld op 21 februari 2018

  Kindcentrum in Hulshorst nodig

  De ChristenUnie pleit voor een Kindcentrum in Hulshorst. Dat hoeft echt niet zo groots en massaal te zijn als de Integrale Kindcentra (IKC) in Nunspeet, maar het is belangrijk dat er hier binnen de school naast een peuterspeelzaal tenminste ook een buitenschoolse opvang is. De voorzieningen in Hulshorst voor gezinnen met kinderen moeten op peil zijn. Als het voor hen niet meer aantrekkelijk is om in het dorp te wonen, heeft dat gevolgen voor de sportverenigingen en de kerk. Er is dan geen aanwas van onderaf meer.

  Lees verder
 3. 2018 08 TOPBANNER - Arie Harteveld
  FOTOBLOG - Arie Harteveld1
  Door Arie Harteveld op 30 januari 2018

  WOC in Hulshorst is geen luxe

  De ChristenUnie pleit voor een wijkontmoetingscentrum (WOC) in Dorpshuis De Wieken in Hulshorst. Het dorpshuis is een ontmoetingsplek bij uitstek. In samenspraak met de buurtvereniging en het bestuur van het dorpshuis moet die functie versterkt worden met voorzieningen op het gebied van zorg en welzijn. De leefbaarheid in kleine kernen is kwetsbaar. Een WOC in Hulshorst is geen luxe, het is een noodzaak om het voor alle generaties mogelijk te maken om in ons dorp te blijven wonen.

  Lees verder