Berichten over Vierhouten

 1. 2019-04-15 WEBLOG - Buslijnen 2.JPG
  FOTOBLOG - Ingrid Slaa
  Door Ingrid Slaa op 8 mei 2019

  Nunspeet knokt voor busverbinding Elspeet en Vierhouten

  Burgemeester en wethouders van Nunspeet hebben ons beloofd zich in te zetten voor het behoud van de busverbindingen naar Elspeet en Vierhouten. Daar had ik op 15 april schriftelijke vragen over gesteld. Het college vindt het belangrijk dat onze kernen ook ’s avonds en in het weekend goed bereikbaar zijn. Daar hadden we ook wel op gerekend. Het is belangrijk dat we het openbaar vervoer in de benen houden. Als ChristenUnie zullen we de vinger aan de pols houden.

  Lees verder
 2. 2019-04-15 WEBLOG - Buslijnen 1.JPG
  FOTOBLOG - Ingrid Slaa
  Door Ingrid Slaa op 15 april 2019

  ChristenUnie wil buslijnen houden

  De ChristenUnie wil dat de gemeente Nunspeet zich sterk maakt voor het behoud van de buslijnen 104 en 112 naar Elspeet en Vierhouten. Daarom heb ik vandaag schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld. Als er ’s avonds en in het weekend geen bussen meer rijden, zijn de dorpen met het openbaar vervoer onbereikbaar. Dat is slecht nieuws voor mensen die daar afhankelijk van zijn en niet goed voor de leefbaarheid.

  Lees verder
 3. 2018 05 HENK HOOFDKOLOM - Fietswegen
  FOTOBLOG - Henk van Vliet
  Door Henk van Vliet op 1 maart 2018

  Fietswegen op gevaarlijke plekken

  De ChristenUnie pleit voor een visuele herinrichting van de Elspeterbosweg-Vierhouterweg en de Gortelseweg in Vierhouten. De wegen moeten worden ingericht als fietsweg. Het is jammer genoeg niet mogelijk om vanuit de bebouwde kom een vrij liggend fietspad aan te leggen, daarom moet er aan beide kanten van de weg een brede strook rood asfalt komen met in het midden een klein strookje grijs asfalt.

  Lees verder
 4. 2018 05 HOOFDKOLOM - Henk schaapskudde2
  FOTOBLOG - Henk van Vliet
  Door Henk van Vliet op 14 februari 2018

  Schaapskudde in Vierhouten

  Naast de schaapskudde in Elspeet zou er ook een kudde moeten komen in Vierhouten. Dat vindt de ChristenUnie.De paarse heide is langzaam aan het verdwijnen. Daar moeten we iets aan doen. Begrazing door schapen maakt de heide minder kwetsbaar en dus vitaler. Het is goed voor de natuur en voor het toerisme om de paarse heide weer terug te brengen.

  Lees verder
 5. Dorpshuis Vierhouten 01
  2018 02 - EVERT 10a
  Door Evert Leusink op 6 december 2017

  ChristenUnie wil duurzaam dorpshuis

  Dorpshuis Horsterhoek moet een voorbeeld zijn voor het verduurzamen van monumenten. Dat onderstrepen we in een nieuwe serie vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De gemeente verbood de plaatsing van zonnepanelen op het dak van het dorpshuis, omdat het gebouw een gemeentelijk monument is. De ChristenUnie wil juist dat de gemeente laat zien hoe je monumenten verduurzaamt.

  Lees verder