Gemeente, sluit je aan bij 'Coalition of the Willing'!

# 500 kinderen.jpg
FOTOBLOG - Jennifer Elskamp1
Door Jennifer Elskamp op 1 oktober 2020 om 18:17

Gemeente, sluit je aan bij 'Coalition of the Willing'!

De ChristenUnie Nunspeet wil dat de gemeente zich aansluit bij de 'Coalition of the Willing’. Nederlandse gemeenten worden door hulporganisaties opgeroepen om met grote urgentie 500 kwetsbare alleenstaande kinderen op te vangen. Raadslid Jennifer Elskamp: “Door als gemeente Nunspeet de bereidheid uit te spreken een aantal van deze verweesde kinderen een gastvrije opvang te bieden wordt daadwerkelijk bijgedragen aan een humane oplossing."

De ‘Coalition of the Willing’ is een initiatief van Vluchtelingen Werk Nederland, Defence for Children en Stichting De ‘Coalition of the Willing’ is een initiatief van Vluchtelingen Werk Nederland, Defence for Children en Stichting Vluchteling. Deze organisaties hebben op 29 september op het Plein in Den Haag aan Kamerleden een petitie aangeboden om per direct 500 alleenstaande vluchtelingenkinderen uit de Griekse kampen opvang te bieden in Nederland. De tijd dringt en de situatie is urgent. De petitie is door 106.160 sympathisanten ondertekend. Kerken in Nederland luidden gelijktijdig met het aanbieden van de petitie de noodklok, 500 seconden lang. De organisaties roepen gemeenten op om zich aan te sluiten bij de ‘Coalition of the Willing’, zodat de kinderen daadwerkelijk, verdeeld over Nederland, kunnen worden opgevangen.

Een groot aantal gemeenten heeft zich reeds aangesloten bij de ‘Coalition of the Willing’ en is bereid om alleenstaande vluchtelingenkinderen op te vangen. De ChristenUnie Nunspeet heeft aan het college gevraagd zich aan te sluiten bij de ‘Coalition of the Willing’ en in overleg met daartoe geëigende instanties een aantal kwetsbare alleenstaande kinderen dat verblijft in Griekse opvangkampen op te vangen. Jennifer Elskamp: “Solidariteit en naastenliefde zijn noodzakelijk om deze humanitaire ramp het hoofd te bieden. Wij vinden dat kinderen recht hebben op een fijne en veilige omgeving om op te groeien.”

Deel dit bericht

Labels: , , ,