ChristenUnie wil snelle hulp voor gedupeerden toeslagenaffaire

toeslagenaffaire1.webp
FOTOBLOG - Jennifer Elskamp1
Door Jennifer Elskamp op 20 januari 2021 om 20:42

ChristenUnie wil snelle hulp voor gedupeerden toeslagenaffaire

De ChristenUnie Nunspeet wil dat inwoners die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire zo snel mogelijk in beeld komen en de hulp krijgen die ze nodig hebben. Het is belangrijk dat gedupeerde gezinnen snel hulp krijgen. Niet alleen om uit de schulden te raken maar vooral ook om sociaal en emotioneel weer stappen te kunnen zetten. Ook voor de kinderen uit deze gezinnen is het hard nodig dat er rust ontstaat.

De toeslagenaffaire heeft een ongekende impact op het leven van duizenden gedupeerden. Voor hen zijn de gevolgen nog altijd dagelijks voelbaar. De ellende die hen is aangedaan is de afgelopen tijd steeds meer zichtbaar geworden. Gemeenten hebben van het rijk vooralsnog 11 miljoen euro beschikbaar gekregen om gedupeerden snel te kunnen helpen. Om dat geld zo snel mogelijk bij de juiste mensen terecht te laten komen, is het belangrijk dat deze mensen zich melden bij de gemeente.

De Belastingdienst mag, vanwege de regels rond privacy, niet zomaar een bestand met de betreffende namen delen. Een rondgang door het land laat zien dat het aantal mensen dat zich gemeld heeft ver achter blijft bij de  hoeveelheid  die je op basis van de gegevens van de Belastingdienst zou verwachten. Gelukkig heeft het kabinet, in samenwerking met de VNG en met de Autoriteit Persoonsgegevens, nu aangegeven dat nog in januari de mogelijkheid zal ontstaan voor gemeenten om van de gedupeerden wel de gegevens boven tafel te krijgen.

De ChristenUnie Nunspeet heeft aan het college vragen gesteld over het aantal mensen in de gemeente Nunspeet dat gedupeerd is geraakt en over de manier waarop de gemeente er zorg voor gaat dragen dat al deze mensen in beeld komen. Het is belangrijk dat deze mensen de financiële compensatie krijgen waar ze recht op hebben. Daarmee kunnen we het hen aangedane leed niet wegnemen, maar hen wel perspectief bieden en de mogelijkheid om stappen te zetten richting een hoopvolle toekomst.

What do you want to do ?
New mail

Deel dit bericht

Labels: , ,