ChristenUnie Nunspeet organiseert duurzame kledingruil

Foto kledingruil 2021.jpg
FOTOBLOG - Jennifer Elskamp1
Door Jennifer Elskamp op 29 september 2021 om 13:10

ChristenUnie Nunspeet organiseert duurzame kledingruil

Op vrijdag 8 oktober, de dag van de duurzaamheid, organiseert de ChristenUnie Nunspeet voor de tweede keer een kledingruil in WOC De Binnenhof. Na de vorige geslaagde editie, zal er in deze editie herfst- en winterkleding geruild worden. De avond begint om 18.30 uur en duurt tot 21.15 uur.

Van 18.30 tot 19.00  uur kan de kleding worden ingebracht, drie tot zeven stuks per deelnemer. Tijdens het sorteren en ophangen van de ingebrachte kleding, kunnen de deelnemers een kopje koffie of thee kopen van het WOC. Daarbij zorgt de organisatie voor allerlei lekkernijen, die gratis genuttigd kunnen worden.

Elena van Marrum, één van de organisatoren: “ Het was de vorige keer mooi om te zien dat mensen zich bewust worden van wat we aan het doen zijn met onze huidige kledingproductie. Kleding is een wegwerpartikel geworden, waar enorm veel grondstoffen voor nodig zijn en waarvoor veel mensen werken in mensonterende omstandigheden. Vaak is het lastig om precies uit te zoeken welke kleding duurzaam en eerlijk is. Dan is een kledingruil een heel goede optie. We hebben de afgelopen keer gezien hoeveel plezier mensen beleven aan het ruilen. Het is mooi als anderen blij zijn met wat jij hebt ingebracht en het is ook heel leuk om zelf mooie kledingstukken te vinden. En dat zonder te betalen.”

In de eerste ruilronde mogen er stickers met de eigen naam geplakt worden op vijf kledingstukken. Na die ronde worden de kledingstukken verdeeld. Voor kledingstukken waar meerdere mensen interesse in hebben, zal door loting de nieuwe eigenaar gekozen worden. In de tweede ronde zullen de overige kledingstukken verdeeld worden.
De kleding die overblijft wordt geschonken aan Stichting GAiN. Zij zorgen ervoor dat de kleding via hulptransporten terechtkomt bij mensen in Oost-Europa of rampgebieden.  
Een mooie samenwerking met verschillende partijen dus. Jennifer Elskamp, raadslid voor de ChristenUnie: “We vinden het mooi om op deze manier duurzaamheid onder de aandacht te brengen en we genieten enorm van de verbinding met elkaar en de blije gezichten na een geslaagde ruil.”

Bijlagen

Deel dit bericht