Corine Zoet: "De ChristenUnie is voor mij een logische keuze"

CORINE ZOET - Hoofdkolom 3.JPG
Blog door Webredactie CU Nunspeet
Door Webredactie Nunspeet op 15 februari 2022 om 21:23

Corine Zoet: "De ChristenUnie is voor mij een logische keuze"

Corine Zoet is geboren en getogen in Hulshorst. Daarom is ze maar wat blij met het plekje aan de Harderwijkerweg waar ze samen met Tijmen woont. “Kom binnen,” zegt ze. En de deur zwaait open. Buiten is het koud, maar binnen is het lekker warm. Het vuurtje in de kachel brandt. “We zijn nu bijna 8 jaar getrouwd en wonen hier met veel plezier.”

“In het leven mag je genieten van wat je gegeven is. Dat is de manier waarop ik in het leven sta. En dat maakt je ook verantwoordelijk voor dingen. Probeer iets van het leven te maken. Met de talenten die je gekregen hebt. Doe er iets mee. Consumeer niet alleen, maar gééf ook.”

Die kachel is een houtkachel. En dat is wel een dingetje, want Corine vindt zorg voor de schepping heel belangrijk. “Er zit een katalysator tussen, zodat we wel milieubewust stoken.”  Duurzaamheid telt. “Het begon jaren geleden met afval scheiden. Dat heb ik van huis uit meegekregen. Er liggen zonnepanelen op het dak en we letten op ons watergebruik.  Ik ben blij dat er een bewustwording op gang komt, een besef dat we samen verantwoordelijk zijn voor deze wereld. Niets doen is geen optie. Dan gaat de wereld kapot. Maar als we er samen de schouders onder zetten, kunnen we de trend misschien keren.”

Impact coronamaatregelen
Corine begon haar maatschappelijke loopbaan als doktersassistente. Ze heeft haar talenten niet in de grond gestopt. Daarna werd ze praktijkondersteuner. En nu staat ze voor de klas op Nuborgh College Oosterlicht in Elburg. “Ik maak me echt zorgen over de impact van de coronamaatregelen op tieners.  Ik zie de problemen op school. Ze hebben zoveel sociale interactie gemist. De omgang met elkaar vinden ze ontzettend lastig. En met docenten en werkgevers. Dat is allemaal een gevolg van een lange periode thuiszitten. Wat betekent dat voor de nieuwe generatie?”

Samen sterk
“Dat moet de politiek signaleren en aanpakken. Het is belangrijk om mee te denken met het onderwijs. En ook iets te doen aan andere problemen, zoals de CO2-uitstoot. Doorpakken! Ik merk dat het nu wel de aandacht heeft van de politiek.” Maar het valt niet mee om het iedereen naar de zin te maken. Corine kiest ervoor om de boel niet de boel te laten. Ze wil betrokken zijn. “Je kunt je kop niet in het zand steken. Ik zou kunnen zeggen: ik kijk niet meer naar het Journaal, want ik word er ongelukkig van. Maar je kunt ook iets doen. Die verantwoordelijkheid hebben wij. Met z’n allen staan we sterk.”

Belangrijke waarden
“Ik stem op de ChristenUnie, omdat de partij staat voor de waarden die ik belangrijk vind in het leven. Ik heb het programma er nog eens op nagekeken. Daar staat het precies zoals ik erin sta, of het nu gaat over duurzaamheid of onderwijs. Ik ben christelijk opgevoed. Ik woon in een ‘christelijk’ dorp. De ChristenUnie is voor mij een logische keuze.”

Labels: