Fietswegen op gevaarlijke plekken

2018 05 HENK HOOFDKOLOM - Fietswegen
FOTOBLOG - Henk van Vliet
Door Henk van Vliet op 1 maart 2018 om 20:48

Fietswegen op gevaarlijke plekken

De ChristenUnie pleit voor een visuele herinrichting van de Elspeterbosweg-Vierhouterweg en de Gortelseweg in Vierhouten. De wegen moeten worden ingericht als fietsweg. Het is jammer genoeg niet mogelijk om vanuit de bebouwde kom een vrij liggend fietspad aan te leggen, daarom moet er aan beide kanten van de weg een brede strook rood asfalt komen met in het midden een klein strookje grijs asfalt.

Vanwege bebouwing of andere redenen is er op een aantal drukke fietsroutes in de gemeente geen vrij liggend fietspad. Dat zorgt voor onveilige situaties. Niet alleen voor fietsers, maar ook voor automobilisten. In de zomermaanden staat de verkeersveiligheid het meest onder druk. Een herinrichting van de weg maakt de fietser hoofdgebruiker en zorgt ervoor dat automobilisten gas terug nemen. Naast de Elspeterbosweg-Vierhouterweg en de Gortelseweg in Vierhouten geldt dit ook voor de Vierhouterweg in Elspeet.

Wij pleiten voor een fietsplan voor de hele gemeente. Dat is noodzakelijk omdat er door de opmars van de elektrische fiets steeds meer tweewielers rondrijden in de gemeente Nunspeet. Onderdeel van het fietsplan is de aanleg van meer vrij liggende fietspaden. Vanuit de bebouwde kom van Vierhouten is het echter onmogelijk om in de richting van Elspeet en Gortel een vrij liggend fietspad aan te laten sluiten op de bestaande fietspaden door het bos en over de heide. Met name in de zomermaanden zorgt dat voor onveilige situaties. Daar moet iets aan gebeuren. Dit is voor de inwoners van Vierhouten en ook die van Elspeet een belangrijk punt.

Deel dit bericht

Labels: , ,