Hoe zit het met de respijtzorg in Nunspeet?

2019 FRACTIE - Arie Harteveld2.JPG
Blog door Webredactie CU Nunspeet
Door Webredactie Nunspeet op 29 juni 2020 om 19:17

Hoe zit het met de respijtzorg in Nunspeet?

De ChristenUnie wil van het college van burgemeester en wethouders weten hoe het staat met de respijtzorg in Nunspeet. De afgelopen maanden waren zwaar voor veel mantelzorgers. Arie Harteveld: “Er werd van onze mantelzorgers een extra inspanning gevraagd, omdat de dagbesteding wegviel en de thuiszorg werd afgeschaald. Het effect daarvan mogen we niet onderschatten. De beschikbaarheid van respijtzorg was harder nodig dan ooit. Is dat in Nunspeet goed geregeld.”

Respijtzorg is erop gericht mantelzorgers te ontlasten en overbelasting tegen te gaan door een stukje zorg tijdelijk over te nemen.  Onlangs verscheen het rapport ‘Aanjager respijtzorg’ van Clémence Ross. Dit rapport stelt dat de mogelijkheid van respijtzorg in de praktijk onvoldoende wordt benut, omdat de mantelzorger zich onvoldoende bewust is van de mogelijkheden en omdat de regelgeving erg ingewikkeld is.

“De publicatie van dit rapport en de vragen vanuit de praktijk hebben ons aangespoord om het college om nadere informatie te vragen. Wij willen weten hoe het er met de respijtzorg in Nunspeet voorstaat. Mantelzorgers moeten er van weten en er op een eenvoudige manier gebruik van kunnen maken.”

Deel dit bericht

Labels: , ,