ChristenUnie vraagt aandacht voor parkeerplaats Kerkendriest

Kerkendriest.jpg
FOTOBLOG - Kees Smit
Door Kees Smit op 21 oktober 2021 om 17:33

ChristenUnie vraagt aandacht voor parkeerplaats Kerkendriest

De ChristenUnie Nunspeet vindt de staat van de parkeerplaats aan de Kerkendriest zorgelijk. Er zitten grote kuilen in het onverharde deel van de parkeerplaats die vol water staan na een flinke regenbui. Gemeenteraadslid Kees Smit: “Nunspeet is een gastvrije gemeente. Deze parkeerplaats is zeker geen visitekaartje van onze gastvrijheid.”

 

De parkeerplaats aan de Kerkendriest wordt veel gebruikt als parkeerplaats voor het centrum. Het is voor inwoners en ondernemers belangrijk dat het centrum goed bereikbaar is. Momenteel laat de staat van het onverharde deel van de parkeerplaats zeer te wensen over. Binnen de fractie van de ChristenUnie is hierover gesproken en er waren vragen over wie er verantwoordelijk is voor het onderhoud, aangezien het onverharde deel particulier bezit is.

 

In de commissievergadering Ruimte en Wonen heeft de ChristenUnie aan het college de vraag gesteld wie verantwoordelijk is voor het onderhoud. Wethouder Jaap Groothuis was daar duidelijk over: dat is de gemeente. Wethouder Marije Storteboom vulde nog aan dat het signaal over de staat van de parkeerplaats wordt opgepakt en dat het onverharde deel geëgaliseerd gaat worden. Kees Smit: “We waren blij verrast door deze snelle toezegging. Voor ondernemers, inwoners en gasten is het belangrijk dat deze toegang tot het centrum goed onderhouden wordt.”