Nunspeet, verleg de koers naar Lelystad Airport!

2018 EPPO BRUINS - Hoofdkolom 1
2018 02 - EVERT 10a
Door Evert Leusink op 10 januari 2018 16:42

Nunspeet, verleg de koers naar Lelystad Airport!

De ChristenUnie wil dat Burgemeester en Wethouders van Nunspeet de koers inzake Lelystad Airport verleggen. Nunspeet is nu evenals bijvoorbeeld Harderwijk en Lelystad nog steeds vóór een snelle uitbreiding van het vliegveld. Dat kan volgens ons echt niet meer. Er zijn blunders gemaakt bij de voorbereiding. Het vertrouwen van de inwoners van met name Gelderland en Overijssel is weg. Lelystad Airport mag niet doorgedrukt worden. De uitbreiding van een vliegveld vraagt om zorgvuldigheid.  

Lelystad Airport moet vanaf 2019 de vakantievluchten van Schiphol overnemen. Daar is veel over te doen vanwege de gevolgen voor het milieu en de geluidsoverlast. Onze burgemeester hield op 14 september 2017 in de commissie Algemeen Bestuur nog een pleidooi voor een voortvarende uitbreiding van Lelystad Airport. Hij verwees toen naar de ‘onderbouwing met een gedegen milieueffectrapport’. Inmiddels is duidelijk dat die onderbouwing rammelt aan alle kanten. Het overleg was niet transparant. De lage vliegroutes over de Veluwe kwamen als een donderslag bij heldere hemel.

De ChristenUnie Nunspeet en de ChristenUnie in de Tweede Kamer zitten op één lijn en versterken elkaar. Wij vinden het verstandig dat de collega’s in Den haag aansturen op uitstel van de uitbreiding van Lelystad Airport. Een vliegveld in Lelystad is nog steeds een goed plan. De economische belangen zijn groot, ook voor Nunspeet en onze regio. Maar nu staat het vertrouwen van mensen in de overheid op het spel. Er moet eerst duidelijkheid zijn over de impact op de omgeving, voordat het vliegveld open gaat. Een goed plan verdient een goede aanpak. Omdat in februari Lelystad Airport weer in Den Haag besproken verzoeken wij het college de vragen met spoed te behandelen.

Deel dit bericht

Labels: ,