Nunspeet knokt voor busverbinding Elspeet en Vierhouten

2019-04-15 WEBLOG - Buslijnen 2.JPG
FOTOBLOG - Ingrid Slaa
Door Ingrid Slaa op 8 mei 2019 om 10:11

Nunspeet knokt voor busverbinding Elspeet en Vierhouten

Burgemeester en wethouders van Nunspeet hebben ons beloofd zich in te zetten voor het behoud van de busverbindingen naar Elspeet en Vierhouten. Daar had ik op 15 april schriftelijke vragen over gesteld. Het college vindt het belangrijk dat onze kernen ook ’s avonds en in het weekend goed bereikbaar zijn. Daar hadden we ook wel op gerekend. Het is belangrijk dat we het openbaar vervoer in de benen houden. Als ChristenUnie zullen we de vinger aan de pols houden.

De provincie Gelderland is bezig met een nieuwe aanbesteding van het OV voor de komende 10 jaar. Het eisenpakket geeft aan dat er in de avonden en in de weekenden bijna geen bussen meer hoeven te rijden naar Elspeet en Vierhouten. Er is een kans dat de verbindingen naar de kleinere kernen op zaterdag en zondag helemaal worden geschrapt.

In de beantwoording wijst het college er op dat er ’s avonds en in het weekend steeds minder mensen gebruik maken van de bus. In dat geval vinden burgemeester en wethouders het beter om een belbus in te zetten. Dat snap ik, maar we moeten wel goed opletten. Na het opheffen van een buslijn is er geen weg terug. Goed openbaar vervoer is belangrijk voor de inwoners van Elspeet en Vierhouten en voor toeristen. Ik begrijp dat er een moment kan komen, waarop het duurzamer en economisch meer verantwoord is om een belbus in te zetten. Maar ook dan moet de gemeente er op toezien dat dit een goed en betaalbaar alternatief is. Laten we er vooralsnog maar voor zorgen dat het reguliere openbaar vervoer op niveau blijft.

Labels: , , ,